sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Kipeä, rento joulu.


Meidän aatto aamu alkoi riisipuurolla, jota söi kyllä vain isimies. Tintti (tyttömme) oli kovassa kuumeessa, joten mikään ei maistunut ja minä inhoan puuroja. Katseltiin lastenohjelmia, koristeltiin kuusi ja saunottiin. Tyttö nukkui päiväunet ja minä laittelin ruokajuttuja valmiiksi. Tosin teimme itse ruokia vähän, mummi tahtoo tehdä ruokia ja tuoda niitä meille.  Päikkäreitten jälkeen odoteltiin mummia ja siskoani meille, heti kun he saapuivat söimme jouluruuat. Itse en ole oikein koskaan välittänyt jouluruuista, mutta tänä vuonna kinkku maistui erityisen hyvin. Tintti ei syönyt koko päivänä muuta kuin muutaman piparin, onneksi piimä, vesi ja mehu upposi.Ruuan jälkeen vietiin tytön kanssa terassille joulupukille piparia. Hetken päästä ovikello soi ja joulupukki oli jättänyt oven taakse ison lahjakasan. Kyllä oli pikkuneiti ihmeissään.
Tyttö oli tietysti innokas kun paketteja oli paljon, kaikkia hän ei jaksanut avata, ei edes vanhempien avustuksella. Loput avattiin joulupäivänä, kun neiti oli saanut levättyä. Äiti ja isikin sai muutaman mieleisen ja tarpeellisen lahjan. Tyttö sai mm. kirjan, palapejejä, dubloja ja junarataan lisää osia.


Itse olen aina ollut joulu ihminen. Tänä vuonna mentiin erittäin rennolla asenteella ja hyvä niin. Pääasia mulle on aina, ettei joulu mene autossa ja se on mukavaa yhdessäoloa. Lahjat hankittiin ajoissa ja kotia siivottiin pikkuhiljaa. Aatto oli mukava, vaikka tyttö olikin huonossa kunnossa. Itse en jaksanut panostaa vaatteisiini enkä hiuksiin/lärviin, joten tukkakin ihan saunan jäljiltä. Tytölle halusin mukavat vaatteet, että saa rauhassa sairastaa. 


Joulupäivänä oltiin kotona kolmistaan, se oli tosi kiva päivä. Katseltiin lastenohjelmia, leikittiin, lueskeltiin ja väritettiin. Tämä päivä oli kyllä kaikista paras, tyttö oli aika pirteä, vaikkakin edelleen kuumeessa ja kellään ei ollut kiire mihinkään. Ihanaa oli myös että koko päivän sai keskittyä tyttöön ja isimieheen. Illalla venyttelin selkääni ja pikkuneiti osallistui jumppahetkeen.Tapaninpäivänä neiti nukkui päikkärit jo 8.30-12, tämän jälkeen saunottiin ja lähdettiin mummille.  Mummille tuli myös veljeni avovaimonsa kanssa. Pikkuneiti piristyi erittäin paljon kun pääsi touhuamaan ihanan kummisedän kanssa.
Tintillä alkoi tiistaina kuume ja ensimmäisenä yönä se oli melkein 39 astetta. Tyttö on ollut myös tosi räkäinen ja yskä vaivaa. Tänään on ollut ensimmäinen kuumeeton päivä ja ruokakin maistui pitkästä aikaa. Toivottavasti tämä alkaa tästä helpottamaan. Meidän neiti kun nukkuu usein kipeän vain äidin sylissä öisin, sen mitä yskimiseltään pystyy nukkumaan.Meillä on ensi viikolla luvassa harvinaita herkkua, kun isimies lomailee. Suunnitelmia ei ole, katsotaan kuka on terve ja kuka ei, itselläni on ollut tänään kipeä olo, joten sen mukaan mennään. Verikokeissa joudutaan kyllä käymään molemmat, tyttö ja minä. Nyt jo harmittaa pienen puolesta..


2 kommenttia:

  1. Mukavalta joululta kuulostaa kuumeesta huolimatta. :) Toivotaan että ensi jouluna pysytään terveinä.
    Verikokeet on aina kurjia, tsemppiä niihin.

    VastaaPoista