lauantai 26. maaliskuuta 2016

Äidin arjen hemmotteluhetket



Mähän olen aikalailla äiti, joka viihtyy kotona ja tytön kanssa. Aika vähän olen erossa tytöstä. Omaa aikaa en mahdottomasti kaipaile, mutta jonkun verran kuitenkin. Ensimmäisenä vuotena äitinä, en kaivannut omaa aikaa kuin pieniä hetkiä. Tai oikeastaan lapsen ensimmäisenä vuotena äiti saa aika paljonkin "omaa aikaa". Vauva nukkuu paljon ja vaikka meidänkin likka nukkui vain sylissä joitakin kuukausia, sain silti olla omissa ajatuksissani ja toisinaan puuhata omia juttuja nukkuva vauva sylissä. Muuten en kaivannut muuta kuin että pääsin yksin suihkuun. Nämä omat ajat riittivät hyvin.



Kun neiti alkoi nukkumaan vain tunnin päivässä, alkoi minunkin oman ajan tarve lisääntyä. Aloitin kerran viikossa jumpan ja jonkin ajan kuluttua aloin käymään epäsäännöllisesti lenkillä. Olen lähes aina käyttänyt päiväuniaikoja ruuanlaittoon ja siivoiluun. Iltaisin otan usein oman hetkeni tytön nukahdettua, sohvalla on ihanaa mussuttaa iltapalaa ja lueskella blogeja. Jossain vaiheessa tein pääöksen etten pese pyykkiä viikonloppuisin. Olen muutenkin sellainen että pesen harvemmin pyykkiä, onneksi koneeseen mahtuu paljon pyykkiä. Musta on vähän hassua kun jotkut pesee vajaita koneita, eikös se ole aikamoista energian ja veden tuhlausta. En ole koskaan stressannut siitä että pyykkiä on, pesen kun on paljon tai kun mies valittaa että ei ole sukkia :D




Viikolla teen yleensä ruokaa jokapäivä, viikonloppuna sallin toisinaan ruokapöytäämme nakit ja ranskalaiset. Viikonloppuna on kiva keskittyä kunnolla perheeseen. Siivoan perjantaisin, toisinaan mummi haluaa tulla meille siivoomaan ja se on kyllä kivaa, saan olla tytön kanssa leikkipuistossa ja kun palaamme on koti siisti. Viikonloppuna hellin usein itseäni lauantaina päiväuniakaan jalkakylvyllä tai jollain kasvonaamiolla. Tosin nyt on ollut varmaan kuukauden tauko, aina ollut jotain muuta.. Olen vähän laiska lähtemään minnekään kampaajalle tai muihin kauneushoitoihin. Sunnuntai aamuisin teen usein todella tuhdin ja ison aamupalan ja syön sen usein lehteä lukien. Arkisin syön aamupalan usein aika nopeasti, jotta päästään päivän touhuihin. Arkisin en yleensä pahemmin mitään lueskele, snnuntaisin kun mies on kotona, viitsin istua pyödässä pidempään ja saan oman hetkeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti