keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Tutti




Jos joku ei ole huomannut, niin vettä sataa. Mutta meitä ei haittaa. Me ulkoillaan silti. Eilen tytöllä ei sujunut sisällä oikein mikään leikki, joten ehdotin että vedetään saappaat jalkaan ja lähdetään hyppimään vesilätäköihin. Niinhän me lähdettiin, molemmat hypittiin ja vesi lensi. Ja hauskaa oli. 

 Meille kuuluu ihan hyvää. Viikonloppuna juhlittiin ja muuten ollaan elelty ihan perusarkea. Puistoiltu ja leikitty. Tyttö on innostunut nyt muovailemaan ja se on myös äidistä kivaa puuhaa. Leivottu on myös ja pyöräilty ympäri kyliä. Kovasti me tytöt on odotettu isimiehen kesäloman alkua, tänään tuo lähti taas aamulla puoli seitsemän ja palasi illalla puoli kahdeksan ja ilmoitti huomenna kesäloman alkavan. Vaikka me ei ollakaan suunniteltu mitään kummempia kesäksi, ulkoillaan paljon ja ollaan vaan. Voipi olla myös vähän outoa kun isi on kotona.

Tyttö on piristynyt erittäin paljon, vihdoin alkaa vissiin vointi olemaan ok. Hampaita näyttäisi tulevan neljä yhtä aikaa,  kolme puhjennut juuri ja neljäs tekee tuloaan. Jee kohta kaikki hampaat suussa, toistaiseksi.

Meillä vierailee välillä täällä uhmapeikko tai milä lie känkkäränkkä. Missään ei olisi kivaa ja mikään ei olisi kivaa. Kaikkeen vastataan EI tai POIS. Levitetään kaikki mitä käsiin saadaan, tungetaan tahallaan suuhun kaikenlaista ym. Onneksi tänään on ollut oikein hyvä päivä. Aamulla muovailtiin ja käytiin puistossa, tyttö jaksoi kävellä melkein koko matkan kotiin.  Ruoka maistui ja unille käytiin mielellään. Iltapäivällä poljetttiin mummolaan ja huomenna saadaan tytön kaveri kylään.

Meillä on menossa tutin käytön vähentämisharjoitukset. Meidän tyttö alkoi käyttää tuttia vasta noin 6kk iässä. Tämäkin vain ehkä siksi kun neuvolassa sitä niin suositeltiin. Tyttä nukkui lähes koko ajan tissi suussa. Mutta eipä se öihin vaikuttanut, vain ikä meidän kohdalla toi muutoksia tissittelyyn öisin. Ihmettelen muuten usein, miksi kehoitetaan vähentämään imetystä öisin ja jopa lopettamaan puolen vuoden iässä. Yöimetyshän on erittäin tärkeää maidontulon kannalta. Sitten äidit ihmettelevät kun maidon tulo vähenee tai loppuu kun öisin ei imetetä. Itse imetin öisin vielä tytön ollessa 10kk, olisin varmaan jatkanut pidempäänkin jos tietoa olisi silloin ollut enemmän. Hyvin kuitenkin riitti maitoa reilusti yli 1vuotiaaksi asti.

Ja paluu tuttiin. Taas eksyin aiheesta. Tutin käyttö oli meillä vähäistä alle 1v. Tyttö kun sai aina rintaa kun halusi. Sitten kun hampaita alkoi tulemaan urakalla ja lääkitys oli ihan päin honkia oli tutin kaipuu kova. Lapsemme olo oli todella huono keväällä ja hän kaipasi tuttia lohduksi paljon. Lääkärit kehoittivat antamaan tuttia, jos vain on joku keino mikä helpottaa huonoon oloon. Ja nin tuttia imettiin huoletta. Nyt vointi rupeaa olemaan hyvä ja neuvolasta kehoitetaan lopettamaan tai ainakin vähentämään tutin käyttöä.

Vähentäminen on ollut välillä vaikeaa. Tyttö haluaisi pitää tuttia koko ajan. Olen kuitenkin antanut sen nyt vain unille ja ulos välillä. Tänään sujui hyvin. Tarkoitus ei ole vielä lähiaikoina jättää tuttia kokonaan pois, mutta jospa saataisiin päiväkäyttö vähemmälle.





1 kommentti:

  1. Hei,

    löysimme blogisi netistä ja ajattelimme tiedustella onkohan teillä varastossa tai kaapissa lojumassa tarpeettomia tutteja tai tuttinauhoja ? Meillä kotona tehdään niistä reborn-nukeille sopivia :) otamme vastaan lahjoituksena. Mailia saa laittaa: lenfuuma (at) gmail.com

    t.Siiri ja Vesa

    VastaaPoista