keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Kun rytmit sekosi..

Meidän neiti on nukkunut yhdet päiväunet 10kk ikäisestä asti, ja lähes aina klo. 11 ja 14 välillä. Mutta mitä tapahtuikaan kun ikää tuli 2v? Tyttö ei enää olekaan nukkunut joka päivä. Päiväunille ei ole rauhoituttu, ja vaikka on koitettu myöhemmin kuin aiemmin niin ei silti. Olen aina nukuttanut viereen tai syliin, tai alle 1veenä nukkui kyllä päikkärit vaunuissa. Meillä luetaan aina unille mennessä ja minä laulan sen jälkeen. Viime päivinä neiti onkin sitten nukahtanut minne sattuu. 

Lauantaina autoon matkalla KattiMatikaisen luokse. (Meidän neiti ei nuku yleensä ikinä autossa)

Sunnuntaina äidin syliin riisuessa ulkovaatteita.


Tiistaina kotimatkalla rattaisiin. (Rattaissa tyttö on nukkunut viimeksi yksi vuotiaana)


Meillä saattaa vaikuttaa paljon myös se, että tyttö nukkuu välillä klo.9 saakka ja useimmiten klo.8. Päikkärit ei sitten maistu ja iltapäivällä toinen on niin väsynyt että nukahtaa minne vaan. Useimmiten kun tyttö nukkuu päiväunet, teen ruuat, siivoilen ym. Tyttö selkeesti kuitenkin tarvitsee vielä unet, ehkä pitänee alkaa vähän kolistelemaan aamulla, jottei nuku ihan yhdeksään asti. Ja kun neiti ei nuku päikkäreitä, niin tiedätte varmaan minkälainen ilopilleri 2vee silloin on iltapäivän....
Tänään meillä oli muskari ja tyttö käveli itse osan matkaan kotiin, päikkäreille mentiin puoli yksi ja hieman jälkeen yhden neiti nukahti.

Yöunille tyttö käy onneksi edelleen mielellään, nukahtaa viereeni tyytyväisenä. Näistä hetkistä minä nautin. 

2 kommenttia: