perjantai 26. helmikuuta 2016

Hei me viihdytään puistossa!

Leikkipuisto, sinne ei tarvitse harjata hiuksia, pipo vaan päähän. Ei tarvitse sipaista edes puuteria naamaan, ei kukaan välitä siitä miltä näytät. Toppahousut ja toppatakki ja niiden alla tietysti vanhat kulahtaneet leggingsit ja joku epämääräinen paita, ah niin mukavaa.  Leikkipuistoon voit mennä milloin haluat, ei aikatauluja eikä kiirettä pukiessa. Puisto on lähellä, kotiin voi lähteä kun siltä tuntuu ja sinne pääsee nopeasti. Eväät on myös helppo ottaa mukaan, jos sellaisia tarvitsee. 

Vaikka puistossa ei olisi muita, siellä keksii aina tekemistä.  Äidit ja lapset viihtyy, molemmat saa raitista ilmaa ja liikuntaa. Ja kun puistossa on muita, saa lapsi leikkiseuraa ja äiti jutteluseuraa. Niin tietysti jos haluaa, leikkipuistossa on sekin hyvä puoli ettei kenellekään ole pakko puhua jos ei huvita. Leikkipuistossa saa olla juuri sellainen kun on. Saat olla väsynyt, leikkisä tai hiljainen. Saat kiljua ja juosta! Voit vetäytyä ihmettelemään lumihiutaleita, voit kokeilla rajojasi kiipeilytelineessä.


Ehkä huomasit jo, viihdymme leikkipuistossa. Minusta on ihanaa kun ei tarvitse mietttiä yhtään vaatteita tai laittaa hiuksia. Ja mukavissa vaatteissa on niin ihanaa! Aina kun lähtee jonnekin muualle, pitää kuitenkin vähän edes miettiä mitä pukee ja laittaa edes nuttura päähän. Meidän lähipuistossa käy mukavia tavallisia ihmisiä, äitejä jotka istuu hiekkalaatikolla ja äitejä jotka kertoo kuinka ovat väsyneitä valvomisesta. Äitejä, jotka ovat juuri sellaisia kuin ovat. Tykkään heidän seurastaan. Leikkipuistossa saa vertaistukea, seuraa, hauskoja leikkihetkiä, ulkoilua, liikuntaa ja usein myös vinkkejä ja uusia näkökulmia.  Me ollaan ulkoiltu nyt talvella paljon muualla kuin puistossa, mutta nyt kahden viikon aikana ollaan taas puistoiltu enempi. Ja meillä on ollut kivaa , kivaa on kyllä yleensä ulkona muutenkin. Me käydään myös ainakin kerran viikossa harrastuksissa, muskarissa ja kerhoissa. Niissäkin on kivaa, erityisesti tytöllä. Leikkipuistossa on vaan jotenkin niin helppoa ja siksi erityisen mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti