tiistai 16. kesäkuuta 2015

Mitä paskaa sä syötät sun lapselle?


Ensiksi, kuvassa on tämän äidin itse tekemät kalapuikot :D
Ja vaikka ulkonäkö on kamala, maku oli ihan hyvä. Ei onnistunut, ei. Olen aina tiennyt että en osaa kokata enkä kirjoittaa. Silti näköjään molempia teen. Ruuanlaittoa olen opetellut omilleen muuttamisen jälkeen ja se sujuu jo yleensä ihan hyvin. Leivonta on ihan vieras juttu, ensimmäisen kakun tein tytön 1v synttäreille ja tytön syntymän jälkeen olen alkanut harjoittelemaan leipomista muutenkin. Tuli tässä yksi päivä leivottua lättyäkin, miehen iloksi :)

Mutta itse asiaan.  Lapsen ravinto.
Ennen kuin avaan suuni, muistutan, tämä on vain minun mielipiteeni ja jokainen tehköön niin kuin haluaa. Itse vain ihmettelen ja kummastelen. 
Olen koittanut aina syödä suhteellisen terveellisesti. Tai monen mielestä en terveellisesti ollenkaan, mutta ainakin perusruokaa ja kasviksia.  Syön toisinaan valmispitsoja, jätskiä, sokerimuroja, sipsiä, eineksiä. 

Tyttärelleni koitan opettaa monipuolista ja terveellistä ruokavaliota. Mikä on näköjään vaikeaa. Alkuun oli helppoa kun tyttö söi kaikkea ja kaiken. Nykyisin kasvisten syöminen ei toisinaan huvita ja kyllähän ne herkut luonnollisestikin houkuttaa. Toisinaan tytölle ei maistu mikään ja toisinaan hän syö mielellään kaikenlaista. Tällä hetkellä ehdoton ei, on perunamuusi ja puuro ( ihan samat kuin minulla lapsena). Tomaatti ja kurkku ei maistu, onneksi parsa, kukkakaali, porkkana ja maissi maistuu. Marjoista tyttö tykkää. Vaaleasta leivästä ei, tummasta vaan. Tässäkin tullut äitiinsä, tai vain tottunut tummaan.

Meillä on aika tarkat ruoka-ajat. 
Aamupala n.klo.8
Lounas n.klo.11
Välipala n.klo.14
Päivällinen n.klo.17
Iltapala n.klo.19.30
Toisinaan tyttö syö jotain pientä ennen lounasta, ennen päivällistä ja ennen iltapalaa. Meillä saa ruokaa jos on nälkä. 
Aamupalat ja iltapalat on jugurttia,  hedelmiä, leipää ja puuroa.
Ruuat on ihan perus kotiruokaa,  makaronilaatikkoa ym. Toisinaan jos ollaan reissussa tyttö syö purkkiruokaa. 

Kauhistuin eräänä päivänä kun kuulin erään toisen taaperon ruokavaliosta palasen. Lounaaksi hän sai riisipiirakan ja pullan. Välipalaksi keksin ja päivälliseksi makkaraa ja ranskalaisia. Ja ikää ei ole vielä edes 2v. Eräs mamma kertoi että käyvät pari kertaa viikossa mäkkärissä, hänkin siis alle 2vuotiaan äiti. Tiedän että on perheitä jossa äiti eikä isä tee ruokaa ollenkaan, kaikki ostetaan valmiina. Kodeissa ei ole ollenkaan hedelmiä eikä kasviksia.  Lapset ei tiedä mikä on parsa..
Apua.

Ja, ei meilläkään syödä mitään super terveellistä, vaan ihan tavallista. Mutta hei oikeesti, kai lapsella on oikeus kunnon ravitsevaan ruokaan eikä mihinkään sokerimössöön. Kiitos ja anteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti