lauantai 24. lokakuuta 2015

Ensimmäinen hammaslääkäri


Tai hammahoitajahan tuo oli. 
Mutta kuitenkin, tytöllä oli ensimmäinen käynti tällä viikolla.
Homma sujui aikalailla niin kuin olin arvellutkin. Tyttömme on käynyt koko ikänsä verikokeissa, noin kerran kuussa, näistä käynneistä hänelle on tullut voimakas pelko kaikkia terveydenhoito juttuja kohtaan. Kun hänet kutsuu huoneeseen joku valkotakkinen tai vastaava saa aikaan paniikin. Nytkin tilanne oli sama, pikkuneiti alkoi välittömästi itkemään ja takertui minuun kuin pieni apina. Ei auttanut selittelyt ettei ole verikoetta ym. Noh hoitaja oli fiksu ja kurkkasi suuhun heti, aukihan se oli kun neiti itki ja sanoi että menee samoilla itkuilla. Tyttö kyllä ehti purra hoitajaa oikein kunnolla, hampaat saatiin kurkattua ja niin neiti rauhoittui. Hoitaja yritti viedä tytön huomiota muualle ennen kuin katsoo suuhun ja antoi pienen peilin tytölle käteen, tyttö viskasi sen raivoissaan huoneen toiseen nurkkaan.

Sitten tyttö sai valita hammasharjan, ja hän valitsi sinisen. Tämän jälkeen hoitaja halusi jutella ruokailutottumuksista, hampaiden hoidosta, tutista, tuttipullosta ja sokerista. Hän kyseli syökö tyttö karkkia tai juoko limua. Ei ole maistanut kumpaakaan. Ainoa mikä oli meidän ruokajutuissa "ei niin hyvä juttu" oli rusinat. Tyttö rakastaa rusinoita ja syö niitä välillä, mutta niistä saatiin noottia. Hampaita koitamme hoitaa parhaamme mukaan. Toisinaan tytöllä on kausia jolloin hän inhoaa todella paljon hampaiden pesua. Silloin tuntuu ettei mitkään kikat auta, ei laulut, leikit, ryhmä haut eikä mitkään. Uskon ja luulen että nämä liittyvät aina uusien hampaiden tuloon. Käytössä meillä on herra hakkaraisen pastillit ja niitä syödään aina ruokailun päätteeksi. Tuttipulloa meidän tytöllä ei ole ollut koskaan, hän siirtyi tissistä suoraan nokkamukiin juomaan piimää. Tutista neiti joutui luopumaan 1v9kk iässä. Hoitaja sanoi että hyvä kun on luopunut ennen 2v synttäreitä. Sokerista juteltiin pitkään ja siitä ajattelin kirjoittaa joskus enempi. Ehkäpä neidin synttäreiden jälkeen :D Meidän tyttö on syönyt jo jäätelöä, keksiä, kakkua ja pullaa. Mutta tästä aiheesta lisää sitten kun ehdin.


4 kommenttia:

 1. Voi pientä. :/ Toivottavasti sai nyt kivan kokemuksen niin jos se hieman hellittäisi pelkoa.

  VastaaPoista
 2. Voi toista. :( meillä kuopusta käytetty korvatulehdusten takia usein lääkärissä ja korvat jouduttu katsomaan "väkisin". Nyt alkaa sitten itkemään jo kun mennään lääkärin huoneeseen :( varmaan rattoisa 1,5-vuotis neuvola meillä tulossa :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, se on inhottavaa kun joutuu väkisin ja usein. Niin meilläkin nuo verikokeet. Toivottavadti teillä (ja meilläkin) helpottaa kun tulee ikää lisää!

   Poista